thin

KÖNYVAJÁNLÓ

Könyvtárközi kölcsönzés

A könyvtár a gyűjteményében nem található dokumentumok hozzáférhetővé tételét könyvtárközi kölcsönzés útján biztosítja. A szolgáltatást érvényes tagsággal rendelkező, beiratkozott olvasóink vehetik igénybe, akik elfogadják a könyvtárközi kölcsönzésre vonatkozó szabályzatot. 

A kérést személyesen a könyvtárostól kérheti, a Könyvtárközi kérőlap kitöltésével. Ha változás történt a regisztrációkor megadott adataiban, elérhetőségében, a kérés leadása előtt feltétlenül egyeztessen a kölcsönző pultnál. Az igényelt dokumentum valamennyi adatát fel kell tüntetni, hogy megfelelő legyen a beazonosítás. A pontos adatok megadásához segítséget nyújtanak a különböző katalógusok, adatbázisok, illetve kérheti a tájékoztató könyvtáros segítségét.

A dokumentum használatának feltételeit (kölcsönözhető vagy csak helyben használható) a küldő könyvtár szabja meg.

A belföldi kérések teljesítése az Országos Dokumentumellátó Rendszeren (ODR)keresztül, átlagosan 10 napos átfutási idővel történik.

A külföldi kérések teljesítése az Országos Széchenyi Könyvtáron keresztül, saját díjtételeinek megfelelően akár több hónapos átfutási idővel történik.

A könyvtárközi kölcsönzés térítési díja, a mindenkori kért könyv postaköltsége.

A könyvtárközi kölcsönzés igénybe vételekor is kérjük, ügyeljen a kölcsönzési határidőre!