KÖNYVAJÁNLÓ

Anthony William: Gyógyító ételek

Kiadó: Édesvíz Kiadó
Kiadás éve: 2017

Ez a könyv ötven gyógyhatású növény titkait kutatja, bebizonyítva, hogy a megfelelő táplálkozás milyen nagy szerepet játszik a betegségek megelőzésében és visszafordításában. Olyan gyümölcsök, zöldségek, gyógy- és fűszernövények, vadon termő növények gyógyító erejéről szerezhetünk tudomást, amelyek rendkívüli hatással lehetnek egészségünkre. A szerző részletesen bemutatja az egyes növények tulajdonságait, ismerteti azokat a tüneteket és állapotokat, amiket segítenek enyhíteni vagy gyógyítani, sőt megtudhatjuk azt is, milyen hatással vannak az érzelmeinkre és szellemi életünkre.
A könyv mindezek mellett remek recepteket kínál, a párolt káposztával töltött édesburgonyától a mézes kókuszfagylaltig, kiemelve az ételek maximális előnyeit ínycsiklandozó fogásokként tálalva.

A szerző olyan forradalmian új ismereteket is eléd tár, mint:
- Miért a "feltámadás növénye" a vad áfonya, mitől a fiatalság forrása a spárga, és miként tudja frissíteni szellemed a citrom, amikor rossz hírek nyomasztanak
- Melyik étel mérsékli az epekövet, enyhíti a magas vérnyomást, a ködös gondolkodást, a pajzsmirigy bajait, a migrént, és még számos tünetet és állapotot
- Mi adja a kivi, az uborka, a macskakarom, a kókusz és még sok más növény különleges és egyedülálló gyógyító erejét
- Mi az oka a sóvárgásnak, hogyan fordíthatod a magad javára a stresszt, és miért van a gyümölcsöknek kulcsszerepe a termékenységben.....