thin

KÖNYVAJÁNLÓ

Őrségi kirándulás

 

ŐRSÉGI KIRÁNDULÁS 2021. AUGUSZTUS.10.11.

SZOMSZÉDOLÁS SZLOVÉNIÁBAN

  Kirándulás:   a Lakiteleki Nők Klubja szervezésében. Időpont:  2021. augusztus. 10-11.  ( kedd, szerda,  ) Utazás: Terjéki luxusbusszal.                                                                                                      Tervezett Program:
  1. Nap: SZLOVÉNIA. Indulás kora reggel  5.30 kor. Lakitelek-Kecskemét-Budapest-Nagykanizsa útvonalon.  Határátlépés Tornyiszentmiklósnál vagy Rédicsnél.  Első állomásunk Lendva, Várlátogatás rövid városnézéssel.  Makovecz Imre tervei alapján készült Művelődési ház megtekintése. Utána Dobronak mellett a Trópusi kert és Orchidea park megtekintése.  (Vásárlási lehetőséggel. Érdemes pár Eurót váltani egy fagyira vagy apróságra) Délután az őrségbe utazunk a szállásunkra a Bajánsenyei Tó Panzióba.   Útba ejtjük a Szentgyörgyvölgyi református „ Kék templomot. Szálláshelyünk Bajánsenye Tó –panzió ( 2-3-4 ágyas szobákban) Este  vacsora  a szálláshelyen.  ( bőséges, leves, főétel, desszert )
  2. Nap: Reggeli után AZ ŐRSÉG FELFEDEZÉSE. Délelőtt:  Reggeli után  Őriszentpéteren át a  Szalafő melletti Pityerszeren található Őrségi Műemlék együttes megtekintése vezetővel.                                                                                                                  Megcsodáljuk a Veleméri római katolikus Szentháromság templomát : a Fények templomát.   Ha az időbe belefér  Magyarszombatfán :  Fazekas múzeum megtekintése. A látnivalók rövid  távolságon  belül vannak, busszal megközelíthetőek.  A programok között  közös ebédet is beiktatunk.
Budapest-Kecskemét útvonalon Lakitelekre. Érkezés kb 21. óra körül. A programok sorrendje, időrendje még változhat a pontosítás után,  de szokásunk szerint nem zsúfoljuk a programokat, igyekszünk minél  élvezetesebbé és tartalmasabbá tenni az utazást és a látnivalókat . Részvételi díj: 30.000.- Ft/fő összesen.  Tartalmazza az útiköltséget,   szállást,  reggelit,  bőséges vacsorát ( leves, főétel, desszert)  a belföldi belépőket,  2 belépőt Szlovéniában  (10 Eurót is)  Az útiköltséget a tavalyi  10.000.- Ft ban határoztuk meg az afölötti összeget a Nők klubja átvállalja. Még várjuk a jelentkezőket, így csökkenthetjük ezt a költséget. Jelentkezni lehet: 2021. július .15-ig 10.000.- Ft előleg befizetésével ( a szállásra már el kellett az előleget küldeni) Magyar Sándorné Icukánál (449-035) Verzár Csabánénál (448-776) Szabad helyekre a jelentkezés sorrendjében külsősöket is szívesen fogadunk. A teljes összeg befizetése az indulás előtti megbeszélésen . Fontos tudnivalók: határátlépéshez érvényes személyi igazolvány, Szerencsére védettségi igazolvány itthon már addigra reméljük nem kell de a határátlépéshez biztosan kérik. A jelenlegi szabályozás szerint kérhetik angol nyelven is ezért addig azt  is be kell szerezni.                Az oltás helyén tudnak felvilágosítást adni ezzel kapcsolatban.